Heb jij ook angst om zichtbaar te zijn?

Zichtbaar zijn als ondernemer is natuurlijk een belangrijk onderdeel om te kunnen ondernemen. Wie kiest jou als ze niet weten dat ze jou kunnen kiezen?
Ik zeg “natuurlijk” maar hoe natuurlijk gaat het jou af om te bloggen, vloggen, instagrammen, facebooken of club housen?

Hartkloppingen

Als startende ondernemer moet je veel regelen, inschrijven bij de KvK, een logo bedenken of een website aanmaken, om nog maar te zwijgen van acquisitie plegen en je administratie doen. Allemaal meer of minder leuk om te doen.
Maar, dat zichtbaar zijn op internet en op sociale media mij zoveel stress en hartkloppingen zou bezorgen, had ik niet verwacht

Waar komt mijn angst vandaan?

Dat is een goede vraag maar niet zo makkelijk te beantwoorden. Iedereen kampt weleens met onzekerheden en angsten en het precies aanwijzen van het pijnlijkste punt is nog wel een dingetje. “Gewoon doen” hoor ik vaak. En toch is daar telkens weer die drempel. Wat zullen ze wel niet denken?
Een zekere portie perfectionisme speelt absoluut een rol. Content plaatsen wat buitenproportioneel fantastisch is. Anders moeten zijn om gezien te worden naast al die geweldige plaatjes van ANDEREN!

In 2022 is 85% van alle content video

Tijdens een Webinar werd duidelijk dat in 2022, 85% van alle sociale media uit video’s bestaat, ZELF ingesproken video’s wel te verstaan. De moed zakte in mijn schoenen. IK, mezelf laten zien middels een video?
Maar wat kijk ikzelf graag op sociale media? Ja precies. Filmpjes, al dan niet om ervan te smullen of van commentaar te voorzien. 😊

Je eigen strategie bedenken

Ik heb inmiddels geleerd dat angsten en onzekerheden voortkomen uit gebeurtenissen in je leven. Vaak lastige of vervelende ervaringen op jonge leeftijd die diepe indruk op je hebben gemaakt, maar die je je niet meer herinnert. Daar heb je tal van zelfontwikkeling studies voor. Ik kan me erbij neerleggen of strijdvaardig mijn angsten onder ogen zien. Ik kies voor optie 2.

Bloggen naar meer zichtbaarheid

Voor mij werkt het heel goed om zoveel mogelijk kennis op te doen via Webinars of cursussen. Op dit moment ben ik bezig met een cursus ‘bloggen’ bij
Het BLOGbureau. www.blogbureau.nl
Deze blog is mijn allereerste! Het schrijven gaat zowat vanzelf en ik ben aangenaam verrast. De aangereikte adviezen en tips breng ik graag in de praktijk: “Kijk zelf wat het beste bij jou past en schrijf alsof je je verhaal aan een vriendin vertelt. Op deze manier bouw je zelfvertrouwen op en kun je de volgende stap zetten. Bijvoorbeeld een post plaatsen op Instagram. Volg daarbij jouw hart, alles is goed. Behalve tekst of foto’s die niet geschikt zijn voor andermans ogen natuurlijk, maar dat spreekt voor zich.”

Wat is jouw verhaal?

Iedereen heeft zijn eigen verhaal, iedereen heeft iets te vertellen. In deze wereld van Groter, Meer en Veel vind ik het belangrijk dat iedereen gezien wordt. Wij kunnen niet allemaal geboren leiders zijn of fantastische sprekers. Maar wij kunnen allemaal een bijdrage leveren! Laten we samen het avontuur aangaan en ons verhaal vertellen!
Hoe heb jij jouw angst omgezet in actie? Ik lees graag je reactie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *