Projecten

Lekker Thuis Komen

De grote ruimte en mooie raampartijen nodigen uit om bijzondere, natuurlijke materialen te gebruiken. Het mag best een tikkeltje anders! De kamer is verdeeld in woonkamer en eetkamer. In de woonkamer is gekozen voor prachtig behang in de tv hoek en boven de open haard. De structuur van dierenvacht geeft de wanden een bijzondere uitstraling maar ook extra diepte en kleur. 

De akoestische panelen zorgen voor een mooi contrast met het behang en zijn daarnaast ook nog functioneel omdat ze geluidsabsorberend zijn. Ze verbeteren de akoestiek door galm in een ruimte te verminderen. De nadruk ligt op natuurlijke materialen om het warme karakter te benadrukken. Natuursteen naast de openslaande deuren zorgt voor die natuurlijke warmte en tegelijkertijd voor een speels karakter. De up down lampen geven de wanden in de avonduren een bijzondere uitstraling, buiten lijkt naar binnen te komen.

In de avond of gezellig in het weekend kun je op de grote bank ploffen waar voldoende ruimte is voor het hele gezin! In de eetkamer is gekozen voor een grote boomstamtafel die voldoende zitgelegenheid biedt om met het hele gezin lekker te dineren maar ook om gezellig met familie en vrienden te genieten van een hapje en een drankje. De grote vloerkleden in zowel de eetkamer als ook in de woonkamer geven een extra stukje comfort en behaaglijkheid.. 

Vakantie in Eigen Tuin

Deze prachtige tuin straalt vakantiegevoel uit! Door het verdelen in verschillende zones creëer je gezellige, intieme plekjes.

De bewoners hebben de wens om zowel opbergruimte te creëren als ook een rustig zitgedeelte. Dat is gelukt met dit stoere tuinhuis! In de knusse hoek onder het afdak kun je genieten van koele zomeravonden of dagen waar de warmte van de lentezon het voorjaar inluidt.

Grote tuintegels zorgen door hun strakke uitstraling voor een rustig beeld. Dat kan leiden tot saaie, eentonige oppervlaktes. Dit patroon willen we doorbreken door een stukje kunstgras bij de hangstoelen wat zorgt voor afwisseling en contrast. Plantenbakken op wielen zijn superhandig en geven je tuin in een handomdraai een andere indeling en uitstraling.

Grote bomen langs de schutting bieden extra schaduwplekken en een speels effect. En waar wordt nog steeds te weinig aandacht aan besteedt? Klopt, de verlichting! Ook in de avonduren wil je kunnen genieten van je mooie beplanting. Daarnaast wil je ook veiligheid creëren door een aantal plekken goed te verlichten.

Voor het speelse effect worden in de plantenbakken en onder de bomen subtiele lichtplekken gemaakt. In het tuinhuis zorgen verschillende lichtbronnen voor prettig licht om te eten of om een boek te lezen. Er bestaan tegenwoordig zelfs leeslampen voor buiten.. hoe gaaf is dat! Langs de schutting worden lampen geplaatst om het pad richting voortuin goed te verlichten. Windlichten en kaarsen hier en daar maken het vakantiegevoel helemaal af.. 

Een Oase van Rust

Een oase van rust – dat is de wens van mijn opdrachtgeefster! Deze zolder mag omgetoverd worden tot een comfortabele, fijne plek waar ontspanning centraal staat. Maar.. hoe zorg je ervoor dat je van een grote ruimte een gezellige slaapkamer maakt? Een kamer waarin je je terug kunt trekken om een boek te lezen of gewoon even te niksen?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Wij hebben ervoor gekozen om aandacht te besteden aan de verschillende functionaliteiten en deze een eigen plek te geven. Zo kun je lekker chillen in bed met je laptop op schoot of heerlijk lezen in je comfortabele fauteuil. Oh ja, en Slapen mag natuurlijk ook. Een roomdivider zorgt ervoor dat je de grote ruimte kunt verdelen in kleinere, knusse plekjes. Er bestaan verschillende soorten roomdividers, je kunt daarbij denken aan een mooie houten frame met de mogelijkheid om foto’s neer te zetten maar ook aan een kamerscherm of een gordijn. Laat je fantasie de vrije loop… Tegenover het bed ontstaat een gezellige hoek met planken voor boeken en mooie accessoires wat een extra stukje woonkamergevoel geeft.

Relaxen maar…